Home Wonen in Diegem

Wonen in Diegem

Een prachtige landelijke parel in het hoofdstedelijk gebied. Een groene oase van rust met alle voordelen van een wereldstad vlakbij. Dat is Diegem.

Dat, en nog zoveel meer.

Bereikbaarheid

Vanuit De Lediaan heb je via de Haachtsesteenweg en de Woluwelaan een vlotte verbinding met zowel de Brusselse Ring, de E40 als Brussels Airport. Daarnaast zit je ook direct op de fietssnelweg Brussel-Leuven (F3).

Gebruik je toch liever het openbaar vervoer? In de nabije omgeving van De Lediaan vind je eveneens een treinstation en tientallen bushaltes.

Waar je ook naartoe moet, vanuit de Lediaan geraak je er eenvoudig.

In cijfers

 • 3 snelle autoverbindingen
 • < 5 km van Brussels Airport
 • 200 meter van treinstation van Diegem
 • 500m van de fietssnelweg Leuven-Brussel (F3)

Alles dichtbij

De Lediaan ligt vlakbij het dorpscentrum van Diegem. Alle nodige voorzieningen, zoals  supermarkten en scholen, liggen dan ook op wandel- en fietsafstand. En heb je hulp nodig? Die is vanuit de 6 ziekenhuizen en medische centra binnen een straal van 10 km altijd snel bij jou.

In cijfers

 • 10 scholen in en rond Diegem
 • 3 supermarkten op wandelafstand
 • 6 ziekenhuizen in een straal van 10 km

 

 

Bruisende omgeving

In de directe omgeving van de Lediaan vind je rust en groen, maar ook veel om te doen. Gezellige eet- en winkeladresjes liggen op een zakdoek bijeen. En in een handvol stappen wandel je het cultureel centrum GC ’t Kwadrant binnen, nadat je onderweg langs meerdere monumenten en historische gebouwen passeert.

In cijfers

 • > 55 winkels in de nabije omgeving
 • > 50 horecazaken in de buurt
 • 1 cultuurcentrum
 • 4 historische monumenten

 

 

Werkgelegenheid

Door de nabijheid van de luchthaven en verschillende grote bedrijvenparken biedt Diegem tal van jobmogelijkheden. Bovendien zijn in de gemeente zelf ook verschillende bedrijven gevestigd, waaronder enkele bekende namen uit de technologie- en gezondheidssector.

Natuur

Diegem is één van de zeldzame groene parels in het Belgisch hoofdstedelijk gebied. Hier komt het uitgesproken groene dorpsgezicht tot haar volle recht.

Dat maakt van de gemeente een aantrekkingspool voor iedereen die graag thuiskomt in een rustige en natuurlijke omgeving én deze ook wil ontdekken. Want via de verschillende wandel- en fietsroutes ben je ook zo in het park van Tervuren of het Zoniënwoud.

In cijfers

 • 2,8 hectare grondgebied
 • 1,8 hectare park
 • 75 are gedeelde tuin
 • 4.000 are bos op een boogscheut van project Lediaan

 

 

“Betaalbaar wonen in het groen, met alle voordelen van een naburige wereldstad.”

– Sofie De Vries,

woont 15 jaar in Diegem

En daarnaast

biedt Diegem haar inwoners nog veel meer. Zo vind je ook verschillende sport- en recreatiemogelijkheden in en rond de gemeente, waaronder een sportcentrum met zwembad, verschillende fiets- en wandelroutes en een skatepark.

Kortom, Diegem biedt een ideale combinatie van rust, bereikbaarheid en natuur, en is daarmee een aantrekkelijke woonplaats voor verschillende doelgroepen. Of je nu op zoek bent naar een rustige plek om te wonen of een bruisende omgeving met veel mogelijkheden, in Diegem vind je het allemaal.

Hotspots binnen handbereik

Diegem is niet alleen een ideale plaats om te wonen, maar ook om te ontspannen en genieten. De gemeente leeft én doet leven. Zo vind je er verschillende culinaire, culturele en sportieve hotspots.

Sportstadion Diegem

In het gemeentelijke sportstadion kan je week om week de lokale voetbalploeg Diegem Sport aanmoedigen en genieten van heerlijke sfeer na de wedstrijd.

GC ‘t Kwadrant

Cultureel centrum ‘t Kwadrant is een ontmoetingsplaats voor jong en oud en biedt een gevarieerd programma met theater, dans, muziek en meer. Ideaal voor wie graag cultuur opsnuift en nieuwe dingen ontdekt.

Diegem Cyclocross

Tijdens Diegem Cross geven onze Belgische en internationale modderhelden ieder jaar het beste van zichzelf. Een echte hoogdag en volksfeest voor iedere Diegemnaar.

Tennisclub Machelen-Diegem

De lokale tennisvereniging is een fijne club voor spelers van alle niveau’s. Van recreanten tot echte competitiebeesten, na de match geniet iedereen van een lekker drankje in de gezellige kantine.

Margapaviljoen

Het Margapaviljoen is een 15de-eeuwse waterburcht die vroeger toebehoorde aan de heren van Diegem. Het paviljoen is opgetrokken uit de lokale zandsteen en dient vandaag als cultureel centrum.

Laat je informeren

Meer weten over wonen op – of investeren in De Lediaan? Een van onze adviseurs neemt graag contact met je op en bezorgt je vrijblijvend meer informatie over het project.

"*" indicates required fields

Hidden
Hidden
Hidden
Logo De Lediaan ontvang de
brochure