De Lediaan

Nieuws over De Lediaan

Uitgelicht: Energy-as-a-service in project De Lediaan

Energy-as-a-service in project De Lediaan

19/03/2024

Persbericht: Graafwerken voor ecowijk De Lediaan van start

Graafwerken voor ecowijk De Lediaan van start.

16/11/2023

Kiezen voor een studio, parkappartement, penthouse of stadswoning in De Lediaan? Daarvoor zijn er verschillende goede redenen. Maar één ervan is wel bijzonder actueel: jouw energievoorziening. De hele nieuwe woonwijk is namelijk een voorloper op het vlak van groene, betaalbare verwarming, ventilatie én passieve koeling.  100% onafhankelijk van fossiele brandstoffen.

 

Winterprik of hittegolf? Onstabiele energieprijzen?

En wat met de impact van het Energieprestatiecertificaat op residentieel vastgoed ?  Mensen willen zekerheid, zowel wat betreft het prijskaartje als het feit dat ze de komende vijftien tot twintig jaar geen kosten zullen hebben. Naar panden met een slechte energiescore is steeds minder vraag. In De Lediaan bouwen we Bijna-Energieneutraal en heb je zekerheid op vlak van energie-efficiëntie, vandaag én morgen. Hier stappen vastgoedeigenaars en bewoners binnen in een wereld waar groene energie niet alleen (kosten)efficiënt is, maar ook slim en comfortabel.

Hoe doen we dit?

Op de daken van de meergezinswoningen komen all-in-one semicollectieve installaties met warmtepompen en bijhorende zonne-installaties. Deze staan in voor alle groene energievoorzieningen voor de toekomstige bewoners: van verwarming tot (passieve) koeling en ventilatie. Dankzij deze gemeenschappelijke installaties kunnen de energie- en onderhoudskosten geoptimaliseerd worden. Een bijkomend voordeel is dat deze technieken niet in de bergplaatsen van de individuele woningen komen te staan, wat zorgt voor extra wooncomfort en leefruimte.

 

ESCO Warmte@DeLediaan, voor betaalbare groene energie

Deze all-in-one energie-infrastructuur wordt voorzien door Warmte@DeLediaan, een ESCO (voluit Energy Service Company) die integraal instaat voor het financieren, bouwen, uitbaten en onderhouden van de groene energieoplossingen in De Lediaan. De ESCO Warmte@DeLediaan brengt een vernieuwend concept in de wereld van energie en vastgoed: ‘energy-as-a-service’.
De essentie van dit totaalconcept is ontzorgen. Dit houdt in dat de bewoners via een afname- en onderhoudscontract voor een maandelijks bedrag gebruik zullen maken van groene energie-oplossingen als een dienst, zonder de zoektocht naar een eigen energieleverancier. Als eigenaar voldoet je pand aan alle wettelijke vereisten op vlak van energiezuinigheid en blijven de directe investeringen in dure energie-infrastructuur tegelijk beperkt.

Win-Win vandaag en morgen

Na 20 jaar zal de all-in-one energie infrastructuur afbetaald zijn en wordt de vereniging van mede-eigenaars (VME) van De Lediaan eigenaar van de energie-installatie. Je bent dus gerust wat betreft de volledige kost over de volledige levensduur van gebouwen (TCO: Total Cost of Ownership). Zo win je als eigenaar meermaals: met een hoger comfort voor verwarming, warm water, ventilatie en passieve koeling, een stabiele energieprijs én een positieve bijdrage aan het klimaat door een fors lagere CO2-uitstoot.

Bekijk video

Logo De Lediaan ontvang de
brochure